Fernblock® technologie

De Fernblock® technologie, de essentie van alle Heliocare® producten, is afkomstig van een door Cantabria Labs gestandaardiseerd extract van Polypodium leucotomos. Deze Centraal-Amerikaanse varen ontwikkelde tijdens zijn evolutie van een leven in zee naar een leven op het vasteland een mechanisme om zich tegen de zon te beschermen en schade door de zon te herstellen.

Heliocare producten


Van Polypodium leucotomos tot de Fernblock® technologie

Polypodium leucotomos werd eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt om bepaalde huidziekten, zoals psoriasis en eczeem, te behandelen.

De varens die wij kweken in onze plantages in Centraal-Amerika kunnen in optimale omstandigheden gedijen. De plantage zelf wordt voortdurend gecontroleerd door een team van speciaal opgeleide biologen.
Na verregaand wetenschappelijk onderzoek is Cantabria Labs erin geslaagd via een exclusief proces een sterk geconcentreerd extract te bereiden uit de varen: Fernblock®. Vervolgens verwerkten ze dit extract in hun Heliocare® zonneproducten, zodat de bijzondere biologische eigenschappen van Polypodium leucotomos maximaal kunnen worden benut.

Fernblock®: eigenschappen

De exclusieve Fernblock® technologie draagt bij tot de bescherming van onze huid tegen schadelijke zonnestralen.

Dit unieke ingrediënt beschermt de huid op maar liefst 4 niveaus:

1. Bescherming van het DNA

De zon tast de genetische samenstelling (het DNA) van onze cellen aan. Deze mutaties kunnen na verloop van tijd bepaalde afwijkingen, zoals huidkanker, veroorzaken. Uit diverse studies is gebleken dat Fernblock® beschadiging van het DNA door zonlicht helpt te voorkomen en herstellen.


2. Bescherming tegen oxidatie

Door zijn uitgesproken antioxiderende werking beschermt Fernblock® de huid tegen vrije radicalen, en dan vooral tegen vrije radicalen die door zonlicht worden opgewekt. Die zijn des te gevaarlijker omdat ze onze huidcellen kunnen beschadigen en vroegtijdige huidveroudering in de hand werken.


3. Bescherming van het immuunsysteem

De zon tast ook de weerstand van onze huid aan. In de huid bevinden zich speciale cellen, de zogeheten Langerhanscellen, die als een radar beschadigde cellen opsporen en de herstelmechanismen van de huid op gang brengen. Omdat zonlicht ook de Langerhanscellen aantast, laat het verdedigingssysteem van de huid het echter steeds vaker afweten. Fernblock® zorgt ervoor dat het immuunsysteem van de huid weer optimaal werkt en helpt zo schade door de zon te beperken.


4. Bescherming tegen huidveroudering door de zon

Fernblock® beschermt ook bepaalde structuren die belangrijk zijn voor de stevigheid en soepelheid van de huid, zoals de fibroblasten (bindweefselcellen) en de collageen- en elastinevezels. Daardoor zal de huid minder snel rimpels vertonen en ook minder snel aan stevigheid inboeten. Ook andere zichtbare tekenen van huidveroudering door de zon, zoals bruine vlekken en een uitgezakte huid, worden daardoor vertraagd.

Ontdek de Heliocare producten in ons assortiment

Heliocare producten

© 2019 HDP Medical International - Stationsstraat 167, 9250 Waasmunster (BE)
BTW BE 0447.956.985 - algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér